woensdag 5 november 2014

Een gps tracker is er ook voor de auto

Een tijdje terug was het bijna dagelijks in het nieuws. Een of meerdere TBS patiënten die tijdens hun verlof niet meer terugkeerden en daarmee voor grote schrik zorgden in de maatschappij. Zij zitten daar niet voor niets was de eenvoudige gedachte. De staatssecretaris werd geregeld op het matje geroepen om zich voor de Tweede Kamer te verantwoorden over deze steeds terugkerende zaken. Het ministerie denkt nu en oplossing te hebben gevonden op dit probleem.
Die oplossing bestaat uit twee maatregelen, namelijk het verplicht dragen van een gps tracker van vindmijterug en een melding op bepaalde tijdstippen. De minister hoopt hiermee het aantal niet terugkerende TBS patiënten fors te verminderen en tijdig in te grijpen dankzij de gps tracker, als ze niet tijdig terugkeren. De Tweede Kamer steunt de minister in haar besluit, maar vroeg zich tevens af wat een gps tracker is. Na aanleiding hiervan zullen we dit kort beschrijven.
Wat is een gps tracker?
Een volgsysteem is een uniek apparaat dat voorziet in de behoefte om spullen, mensen en dieren te traceren. Via de mobiele telefoon kunt u live volgen waar het track and trace apparaat zich bevind en bepaalde functies instellen om tijdig te kunnen ingrijpen. Met een gpstracker is het bijvoorbeeld mogelijk om een bepaalde zone in te stellen waarbinnen de TBS patiënt zich mag bevinden. Als deze zogeheten safe zone wordt verlaten, dan krijgt de toezichthouder daar bericht over en kan de politie het bevel geven tot het vinden van de gps tracker voor de auto. Ook die tracering is niet meer zo moeilijk als voorheen, aangezien de locatie binnen enkele seconden kan worden opgevraagd. Zo word schade voorkomen.
Het klinkt, met deze informatie, aannemelijk dat de hype met weggelopen criminelen tot de verleden tijd behoort dankzij deze maatregelen. Tuurlijk zal het nog af en toe voorkomen dat er iets tussendoor glipt, volledige veiligheid kun je immers nergens bieden. Dat is Murphy law. Op deze site vind u meer informatie over een gps tracker auto volgsysteem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten